Kaçış Planı

Bisiklet Karavanları / Kaçış Planı

Bisiklet her zaman, es geçtiğimiz ama önemli araçlardan biri olmuştur. Modern dünyanın içinde dört tekerleklilerin arasında özgürlüğün biçimlerindendir bisiklet. Üzerinde tek başına olabildiğiniz ve size ait güç ile hareketi sağlayan bir araçtır. Dünyevi metaların amaca dönüştüğü günümüzde elimizde kalan ‘en son kale‘lerdendir. Hazır yaz gelmişken varsa bodrumdan eskisini çıkarın yoksa da ucuz yollu yeni bir tane dinmeye çalışın. Hayatı gerçekten yaşamanın ne olduğunu hatırlatabilir size.

Bisikletle girdik konuya fakat asıl nokta bisikletler için üretilmiş karavanlar. Üretilmiş dendiğinde ticari bir meta gibi algılanabilir ama genelde (zira ticari olmaktan kaçınmak da zorlaştı artık) bireysel çabalarla oluşturulabilir bu hareketli ve küçük evler. Türkiye’de neredeyse hiç yok iken başka ülkelerde farklı tasarımlarla bir sürü bisiklet karavanı bulunmakta. Eh, hazır yaza doğru bakmaya başlamışken onlara da bir göz atmak gerekir diye düşünüyorum.

Camper Bike

Karavan
Kevin Cyr – Camper Bike

Kevin Cyr aslında bir ressam. Kanadalı olan Cyr çocuğukluğundan beri araba resimleri yapmayı seviyor. Arada tasarladığı farklı şeyler de var, Camper Bike adındaki bu karavan gibi. Çizimlerden sonra hoşuna gittiği için gerçeğini de yapıyor Cyr. İçinde koltuğu, yatağı, kitap rafları, mutfağı hatta televizyonu bile mevcut. Boş zamanlarda insanın kurduğu hayallerden fırlamış gibi bir yanı var.

Bicycle Camper

Teleskopik uzama özelliğiyle enteresan bir karavan. Çok büyük özellikler beklemeyin içinde. Sadece açılıyor ve içine girip uyuyorsunuz. İçine girilebilir hale gelme süresi 1 dakika kadar kısa ürüyor.

Wide Path Camper

Tam anlamıyla ticari bir alet. Danimarkalı tasarımcı Mads R. B. Johansen tarafından hazırlanmış. Birbiri içine giren 2 parçadan oluşuyor. Üst parçayı çektiğinizde iki kişilik yatılabilir ya da oturulabilir karavan haline geliyor.

Micro Mobile Home

DIY (do-it-yourself) yani kendin yap etiketiyle etrafta dolaşan bir karavan modeli. Amerikalı Paul Elkins tarafından tasarlanmış. 150 dolara mal oluyor ve 64 sayfalık “nasıl yapılır” kitapçığını http://www.elkinsdiy.com/plans/ adresinden 20 dolara satın alabilirsiniz.

Teardrop Bicycle Micro Camper Trailer

Yine bir DIY karavanı. Şeklinden dolayı gözyaşı damlası (teardrop) olarak adlandırılıyor. Videoda yapım süreci çok kısa bir şekilde gösterilmiş. Ama o bile nasıl yapılabileceğine dair büyük fikirler veriyor.

Foldavan

Teardrop’a benzer bir karavan modeli. Lakin üst kaplaması bezden yapılma. Yanal olarak genişleyen bir yapıya sahip. Çok fazla özelliğe sahip değil ama hafif ve 2 kişilik.

QTvan

Kişisel olarak en başarılı olduğuna inandığım ve en beğendiğim karavan. İçinde 19″ TV, kettle (su ısıtıcı), tek kişilik yatak ve raf mevcut.

Midget Bushtrekka

Depolama alanı üzerinde açılan çadır benzeri yapısıyla pratik bir karavan. Lakin ticari kaygı ile üretilmiş olanlardan. İsteyen Amazon‘dan satın alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir