Albümler

Atlee / Flying Ahead / 1970 / Albüm

Atlee / Flying Ahead / 1970
Atlee / Flying Ahead / 1970

70’li yılların Avrupa’da Krautrock, Progressive rock, Symphonic rock, Space rock gibi bir çok farklı türü bir arada kucakladığı bir dönemde bu tarz dönem için devrimsel sayılabilecek müzikal ayaklanmaları bir kenara bırakırsak geriye Amerika’dan çıkma psychedelic ve hard rock hareketleri kalır. Genel olarak fazla uzun ömürlü olmayan (tek albümle yetinmek gibi bi alışkanlıkları vardır) grupların oluşturduğu bu kuşakta yakınen bildiğimiz bir dolu grup olmakla birlikte ismini belki de hiç duymadığımız ama yaptıkları işin hakkını sonuna kadar verenler de vardır. Atlee’yi her iki gruba da dahil edebiliriz. Bilenlerin çok iyi bildiği, bilmeyenlerin ise gerçekten farkına varamadığı bir zevktir Atlee.

Esasen Atlee Yeager isimli bassist ve vokalistin bireysel projesi olarak bile sayılabilecek Flying Ahead’de Yeager’ın öne çıkması beklenirken albümde çalan diğer elemanlar bu işin grup işi olduğunu göstermek istercesine kendilerini vererek çalarlar. Yeager vokali elbette öne çıkmaktadır ama gitar ve klavye hiç de azımsanmayacak derecede kalitelidir. Dönemi düşünürsek hard rock yapıyor olsalar da blues ve psychedelic etkileri görülmektedir.

Dinleyenlerin çoğu için vokal bölümleri kulağa “fazla” gibi gelir. Ama Michael Stevens’in gitar bölümleri ve soloları ile o fazlalık bertaraf edilir. Klavye ise tam kararındadır Flying Ahead için.

Blues rock semalarında gezinen Rip you Up, Pink Floyd ilk dönemini fena halde anımsatan Painted Ladies, Swamp Rhythm, Dirty Old Man ve Dirty Sheets favoriler. Diğerlerini de es geçmemek lazım tabi, hemen hepsi üst düzeye yakın parçalar.

ATLEE

Atlee Yeager – Vokal, Bass

Michael Stevens – Gitar, Vokal

Bruce Schaffer – Klavye, Vokal

Don Francisco – Davul, Vokal

FLYING AHEAD

01. Rip You Up 4:21

02. Swamp Rhythm 3:51

03. Painted Ladies 4:05

04. Jesus People 5:06

05. Let’s Make Love 5:58

06. Will We get Together 2:53

07. Dirty Old Man 5:19

08. Ain’t That the Way 3:40

09. Dirty Sheets 4:01

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir